TC Cryo

tccryo-600x338-min

Behandeling Boeken

TCT is de moderne variant van de wisselbaden-therapie, die al duizenden jaren wordt toegepast.

De therapie zorgt voor herhaaldelijke vasodilatatie (vaatverwijding) en vasoconstrictie (vaatsamentrekking) en activeert daarmee de werking van de vaten en de doorbloeding van het weefsel. Hierdoor worden voedingsstoffen sneller aangevoerd naar het weefsel en afvalstoffen sneller afgevoerd.

Ten behoeve van de wellness sector heeft TCS de TC Cryo ontwikkeld. De machine schakelt in slechts 6 sec. over van + 6° C naar + 41° C. Dit is uiterst snel en effectief. Hoe lang warmte en koude toegevoerd worden, kan met de TC CRYO geheel aan de eisen voor uw situatie worden aangepast en computergestuurd worden geregeld. De koude en warmte worden overgebracht door middel van wraps die op het te behandelen lichaamsdeel worden aangebracht. Er zijn verschillende soorten cryo behandelingen en in alle gevallen geldt dat periodes van afkoeling worden gecombineerd met (korte) periodes van opwarming. De afwisseling is nodig omdat de huid bij blootstelling aan koude het lichaam begint te isoleren. Door tussendoor korte periodes te verwarmen zetten we de isolatie stop en de haarvaten weer open, zodat de volgende koude fase van de behandeling weer optimaal resultaat heeft.

De TC Cryo biedt behandelmethoden voor:

 • Cryolipolyse
 • Cellulite
 • Lymfoedeem
 • Lipoedeem


Lees verder: Hoe werkt het nu precies?

Hoe werkt het nou precies?

De dikte van de onderhuidse vetlaag boven de spieren, kan door gezonde voeding en lichaamsbeweging worden verminderd. Het vet dat we daar kunnen verbranden is bruin vet. We slaan echter ook overtollige energie op in de vorm van wit vet, dat zonder omzetting in bruin vet niet te verbranden is. Met TC Lipolyse (Thermo Contrast Lipolyse) wordt de huid en het onderliggende vet- en spierweefsel gekoeld tot 6 graden Celsius. De spieren willen het lichaam op temperatuur houden (37 graden Celsius) en gaan daarom rillen om warme te produceren. Daarbij komt het hormoon Irisin vrij. Dit lichaamseigen hormoon zet het bruine vet aan tot verbranding, zodat het lichaam op temperatuur blijft. Hierdoor neemt het volume van het bruine vet af. Daarnaast heeft Irisin de eigenschap dat het de aanmaak van nieuwe witte vetcellen remt. Hierdoor heeft een behandeling een langer doorwerkend effect. Een ander effect van het toevoeren van koude is dat de lever het lichaamseigen hormoon FGF21 begint te produceren. Dit hormoon helpt om insuline beter te laten functioneren. Dit is belangrijk omdat deze drie factoren gezamenlijk het witte vet beginnen om te zetten in bruin vet dat vervolgens kan worden verbrand. Zo kunnen we dus tijdens een behandelreeks de witte vetlaag aanpakken én verminderd de lichaamsomvang van het behandelde probleemgebied omdat we het bruine vet verbranden. Aangezien de huid een uitstekende isolerende werking heeft wordt in afwisseling met de koude tussendoor ook gedurende korte tijd warmte toegevoerd (41 graden Celsius). De warmte heeft tot effect dat de bloedvaten open gaan staan waardoor de huid niet langer in isolatiemodus staat. Daardoor heeft de volgende koude sessie weer optimaal resultaat. De veilige ondergrens van 6 graden wordt aangehouden omdat een lagere temperatuur geen beter resultaat geeft en dus niet nodig is. De methode is veilig en er is dus geen sprake van bevriezen. De medisch gecertificeerde apparatuur controleert dat continu.

Dus:

 • Gericht afvallen op specifieke plaatsen
 • Met alleen een kuur kan 3 tot 10 cm omvangsverlies gerealiseerd worden. In combinatie met meer bewegen en de juiste voeding kan dit oplopen tot 20 cm (buikomvang).
 • Veilige temperaturen; 6° C, dus geen vriezen!
 • Behandeling van grote oppervlaktes m.b.v. speciale wraps.
 • Twee zones tegelijkertijd behandelen d.m.v. twee wraps.
 • Versneld afvoeren van afvalstoffen en snel omvangverlies d.m.v. Thermo
 • Contrast Therapie

Hoe ziet de behandeling eruit?
Comfortabel, zonder pijn

De behandeling doet geen pijn, we vriezen niet en gebruiken ook geen zuignappen! Je ligt 55 minuten comfortabel in onze stoel terwijl de vloeistof in de zachte wraps meerdere malen razendsnel wisselt tussen 6 en 41 graden Celsius. De eerste keer dat je de 6 graden voelt is het even koud, maar na een minuutje ben je hieraan gewend en kun je lekker ontspannen en genieten van een kopje koffie of thee.
Tussen elke behandeling adviseren we een wachttijd van minstens 10 dagen zodat de behandeling een maximaal effect kan behalen. We adviseren ook om tijdens de kuurperiode zelf aan de slag te gaan met gezonde voeding en beweging. Dit is namelijk het perfecte moment om ook zelf een deel van het omgezette bruine vet te verbranden en daarmee je resultaat aanzienlijk te verbeteren!
Omdat we niet vriezen kun je na de behandeling ook vrijwel direct weer alles doen! Je moet alleen even te wachten met zware inspanningen totdat je huid weer opgewarmd is.

Behandeling Boeken

Cellulite, Lipoedeem, Lymfoedeem
Wat houdt het in?

Cellulite
Cellulite heeft niets met overgewicht of leeftijd te maken (zelfs de slankste en jongste modellen kunnen het hebben). Het zijn vetophopingen onder de huid. We noemen het ook wel sinaasappelhuid (vet en putjes in de huid). Als het vet in het onderhuids bindweefsel toeneemt wordt de cellulite gevormd; 90% van de vrouwen krijgt er vroeg of laat last van. Cellulite ontstaat door een slechte doorbloeding en een slechte lymfecirculatie; hierdoor worden er minder afvalstoffen afgevoerd en minder voedingsstoffen aangevoerd van en naar de huid. Het proces wordt nog versneld door te weinig drinken en te weinig beweging. Met de TC CRYO wisselbadentherapie wordt de doorbloeding en lymfecirculatie gestimuleerd, waardoor de aanvoer van voedingsstoffen en de afvoer van afvalstoffen weer herstelt. Het is erg belangrijk om de oorzaak van het probleem aan te pakken, let dus op uw voeding, drink en beweeg voldoende.

Lipoedeem
Lipoedeem of vetzwelling is een chronische aandoening. Het is een ophoping van vet en vocht.
Thermo Contrast Therapie met de TC CRYO kan de klachten verminderen. De wisselbadentherapie stimuleert het lymfesysteem en daarmee ook de vochtafvoer. De therapie zorgt voor een verbeterde aanvoer van voedingsstoffen en afvoer van afvalstoffen. Lipoedeem wordt hiermee niet genezen; de ophoping van vet is moeilijk te verminderen, maar de klachten zullen wel aanmerkelijk afnemen. Dit komt o.a. door het afnemen van de ophoping van vocht.

Lymfoedeem
Lymfoedeem is een abnormale ophoping van eiwitten en vocht in het weefsel als gevolg van een verstoord evenwicht tussen aan- en afvoer van vocht. Bijbehorende klachten zijn; zwelling, vermoeidheid en zwaar gevoel, pijn, beperkingen in de beweging en in zijn algemeenheid een beperking in het dagelijks functioneren.
Met de TC Cryo kan het oedeem worden behandeld door Thermo Contrast Therapie. De afwisseling tussen koude en warmte zorgt voor herhaaldelijke vasodilatatie (vaatverwijding) en vasoconstrictie (vaatsamentrekking) en activeert zo de werking van de vaten en de doorbloeding van het weefsel. De therapie stimuleert het lymfesysteem en daarmee ook de afvoer van lymfevocht. Bovendien vindt er een betere aanvoer van voedingsstoffen en afvoer van afvalstoffen plaats.

Behandeling Boeken

ENTER YOUR EMAIL AND GET

10% OFF

Be the first to know about our exclusive items, New catalogs and special promotions.