Over Ons

samen-zwartwit-450x300-min

Van harte welkom op de website van By SaMa

Wij zijn Samanta & Marèse en samen hebben wij 𝗕𝘆 𝗦𝗮𝗠𝗮 opgericht.
Samanta is therapeut en Marèse is kapster.

Tijdens de coronacrisis moesten wij in 2020 gedurende verschillende periodes onze salon sluiten. Dit was een vervelende periode voor iedereen!
In deze periode vonden wij het moeilijk om stil te zitten. Dat is de ondernemer in ons. Wij hebben onze frustratie omgezet in een nieuwe “hobby”: sieraden maken!

We vonden dit superleuk om te doen! Het was heerlijke bezigheidstherapie. Maar na 8 weken verplicht binnen zitten, liep de voorraad gemaakte sieraden snel op.

Met alle vrije tijd, konden we ook het contact met Indonesië aanhalen. Helaas is Indonesië 🇲🇨 zwaar getroffen door de coronacrisis. Het toerisme stond vrijwel stil en dat terwijl dit voor veel Indonesiërs hun voornaamste inkomstenbron is.
De wens om iets te kunnen betekenen voor Indonesië, bracht ons op het idee om handgemaakte Batik items bij hen te bestellen en deze samen met onze oplopende voorraad sieraden te verkopen.
Samen kunnen we elkaar helpen!

We waren enorm vereerd toen wij gevraagd werden om onze collectie aan te bieden op de Pasar Malam. Dit was een fantastische ervaring!

Inmiddels is dit idee uitgegroeid tot een prachtige handgemaakte collectie, die regelmatig wisselt en uitgebreid wordt.
Via onze webshop www.bysama.nl is de huidige collectie te bekijken en bestellen.
Vanaf 1 november 2021 bieden wij onze collectie kleding, accessoires en sieraden ook aan in het boetiek gedeelte van onze nieuwe salon.

Terima kasih – SaMa SaMa

marese-500x750-min

Ik ben Marèse Polderdijk en in 2009 ben ik begonnen met het kappersvak. Nadat ik ruim acht jaar ervaring op heb gedaan bij diverse salons, heb ik de stap genomen om verder te gaan als zelfstandig ondernemer. Op 1 november 2017 heb mijn onderneming Hairdress Marèse ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Sinds ik ben gestart met mijn eigen onderneming zorg ik door het volgen van diverse cursussen, trainingen en workshops dat ik up to date blijf op het gebied van de nieuwste technieken, producten en trends.
De meest recente cursussen en trainingen die ik gevolgd heb zijn:
• Wedding en Updo’s
• Kleur
• Bayalage
• Blond
• Cut and Curl
• Fade
Voor de nabije toekomst staan er nog meer interessante cursussen en trainingen op het programma!

In de salon werk ik met de producten van Finnley’s. Ik heb gekozen voor het werken met en aanbieden van Finnley’s, omdat dit merk exclusief voor kapsalons ontwikkeld is. De kappers die aangesloten zijn bij het uitgebreide netwerk van Finnley’s hebben veel inbreng in de ontwikkeling van nieuwe producten en tools. Er wordt echt geluisterd, naar wat kappers bijvoorbeeld missen tijdens behandelingen en in het dagelijks gebruik. Daarnaast zijn de producten van Finnley’s vrij van dierlijke stoffen en parabenen.

Sinds 2021 biedt Finnley’s ook een nieuwe lijn: Organic Twist. De producten in deze lijn zijn 100% vegan. De Curl Greatness lijn voldoet daarnaast ook aan de CG-methode (Curly Girl-methode).

Naast de cursussen en trainingen gericht op het kappersvak, heb ik samen met mijn zakenpartner Samanta ook een aantal andere cursussen gevolgd. Hierdoor kunnen wij u in onze salon steeds meer diensten aanbieden.

De volgende cursussen en trainingen heb ik recent gevolgd:
TC Cryo
Icoone Laser
• Indiase hoofdmassage (KIOM massage-opleidingen)

Door deze laatste opleiding kunnen wij u in onze salon van heerlijke hoofd-, nek- en schoudermassages voorzien.

Sinds 2020 hebben Samanta en ik ook een eigen Batik kleding- en accessoireslijn. In onze webshop verkopen wij handgemaakte Batik kleding en accessoires uit Indonesië. Daarnaast verkopen wij handgemaakte sieraden. Vanaf november 2021 kunt u de producten uit onze Batik producten en onze sieraden ook bekijken, passen en kopen in onze salon.

Ik ben Samanta Pawirodirjo-Sarijoen en ik werk als Quadrivas therapeut.

Na een loonbaan van 10 jaar in de bank- en verzekeringsbranche, heb ik op 1 november 2017 een carriereswitch gemaakt. Ik ben mijn praktijk gestart in een gezondheidscentrum in Den Bosch. Eind 2019 ben ik met mijn praktijk verhuisd naar de Graafseweg. Vanaf 1 november 2021 ben ik met mijn praktijk verhuisd naar ons nieuwe pand aan de Burgermeesters Godschalxstraat in Empel/Den Bosch. Dit nieuwe pand biedt mij en mijn zakenpartner Marèse de mogelijkheid om onze diensten uit te breiden.

Ik behandel voornamelijk cliënten met de aandoening “lipoedeem”. Lipoedeem is een aandoening waarbij vetweefsel ongelijkmatig is verdeeld over het lichaam. Er ontstaan plaatselijke vetophopingen die niet beïnvloed worden door gewichtsvermindering en sporten. Bovendien kunnen deze vetophopingen pijnklachten geven of de benen snel vermoeid doen raken. Dat ik de klachten van cliënten met mijn twee handen verminder of hen er zelfs volledig vanaf help, vind ik super en daar doe ik het voor!

Ik ben ervan overtuigd dat er meerdere opties zijn, dan steunkousen of liposuctie. De afgelopen jaren zijn we erachter gekomen dat de Icoone Laser en de TC cryo ook heel erg goed inzetbaar zijn bij lipoedeem. Na het volgen van diverse trainingen kunnen we deze technieken nu ook aanbieden.

Een mooie bijkomstigheid aan onze nieuwste apparatuur is dat deze ook cosmetisch inzetbaar zijn. De afgelopen maanden hebben we prachtige resultaten behaald!

Maak jij binnenkort ook een afspraak om te bespreken wat we voor jou kunnen betekenen?

Sinds 2020 hebben Marèse en ik ook een eigen Batik kleding- en accessoireslijn. In onze webshop verkopen wij handgemaakte Batik kleding en accessoires uit Indonesië. Daarnaast verkopen wij handgemaakte sieraden. Vanaf november 2021 kunt u de producten uit onze Batik producten en onze sieraden ook bekijken, passen en kopen in onze salon.

samanta-500x750-min

ENTER YOUR EMAIL AND GET

10% OFF

Be the first to know about our exclusive items, New catalogs and special promotions.